31 Maj 2013

Sommarlov äntligen! Och mitt sista för den delen också,käns så sjukt bra men ändå lite tråkigt. Kommer aldrig ha sommarlov längre utan då kommer jag ha semester i ca 4 veckor eller vad det är man har. Har faktiskt ingen koll men det får komma sen när det kommer.
 
Hade besök till klockan 24:00 i natt av Alex som kom på besök. Klippte kaluffsen på honom inför studenten (blev ganska bra om jag får säga det själv, men nästa vecka ska allt hår på skallen av tydligen) sedan så satte vi oss på altanen och snackade en massa innan jag kollade på klockan upptäckte hur sent det var. Så då gick jag och lade mig och han for hem.
 
Idag mötte upp mina pinglor i Norra Hamn på morgonen innan vi begav oss till gyltsudden för fika och säga hejdå till våran lärare innan vi gick på sommarlov. Efter det blev det stan ett tag och sen hem mot Sanne och slänga i oss mat och sen vila ett tag inna vi for tillbaka in till stan och mötte upp Denise och Sandra. Hade i tanken att jag skulle köpa skor och sol olja, men blev ingenting utav det. Blev en milkchake på blå gåsen i stället. Nom nom, men satan vad ont magen jag hade sen. Hatar att vara laktosintolerant...
 
Sedan jag kom hem har jag bara legat inne på mitt rum och myst och sett gamla filmer, samt druckit massor med vatten för det är så sjukt varmt här ute hos oss och mitt huvud tar död på mig snart känner jag. 
 
Hmm, ja vad ska jag mer säga? Jo juste, SOMMARLOV NU!! NU KÖR VI! 18 år äntligen och nu kör vi korgen hela sommaren! Eller?...
 
Öh ne, hejdå

29 Maj 2013

Läste Kissies blogg lite snabbt och såg att hon hade lagt ut hur en riktig man ska vara. Kan inte mer än hålla med henne så ''snodde'' hennes lista och lägger ut den här också eftersom jag vet att alla inte läser hennes blogg :)
 
 

Skillnaden mellan pojkar och män!

Skrivet 29 maj, 2013 - Klockan 15:25 av Kissie

Denna lista är till för att klargöra att när en kvinna säger (som så många gör på Twitter, Facebook, och bland kommentarerna här på min blogg) att hon vill ha en ”riktig man” så menar hon inte en öl drickande, fotbolls tittande, gym-besatt knutte som kommer att starta slagsmål över henne.. Det hon menar och vad det egentligen betyder är att hon vill ha någon som är mogen, kommer att behandla henne som en drottning, är redo att bli behandlad som en kung och inte ta det för givet, och viktigast av allt, respekterar heligheten i en relation. Och här är några tecken på att du har hittat en riktig man:

Accepterar fel

En riktig man inte bli defensiv och stänger av omedelbart när du blir upprörd på honom. En riktig man låter dig tala till punk och med allvar lyssnar på dina ord, analysera sig själv och sina handlingar och att vara öppen för tanken att du kanske har rätt, och att han kanske har trasslat till det. Oavsett om han gjorde fel eller inte gjorde det, är hans prioritet att göra dig lycklig igen! Eller göra allt i hans makt så du kan lita på honom igen.. Inte göra saker värre genom att vara defensiva eller avfärda din oro. En riktig man har alltid eran relation i åtanke, inte bara sitt eget ego eller stolthet!

En riktig man kommunicerar


En riktig man tar inte upp handen, vänder sig bort eller lägger på luren när det finns ett problem. En riktig man tycker inte det är för feminint eller svagt för att prata om sina känslor och arbeta ut saker och ting med ord. En riktig man har en nått en viss nivå i huvudet, och därför blir inte överväldigad (som små pojkar gör). Du vet, det där du lärde dig på dagis … Att inte springa iväg när man har gjort fel och behöver diskutera igenom vad som nyss har hänt.

Ringer och säger att han kommer


En riktig man förstår att du har ett eget liv och ett schema för ditt egena liv, och att du inte bara någon leksak han kan plocka upp när det passar honom. Han förstår att du förtjänar respekt från honom och att du hör av dig när vill du vill ses och har lust. Så när han säger att han kommer att ringa dig vid en viss tidpunkt, så gör han det. Eftersom han förstår att om han ringer 30 minuter sent, kunde du ha gått vidare med din dag.

En riktig man kan vara själv

En man som sover med flera kvinnor varje vecka är inte en riktig man … han är osäker på sig själv och kan inte heller vara själv. Om han inte får en ny tjej att falla för honom regelbundet, förlorar han förtroende för sig själv. Han använder kvinnor för att fylla ett tomrum, och att undvika det faktum att han inte är bekväm i sitt eget skinn, något han skulle behöva vara för att låta en kvinna verkligen lära känna honom.En riktig man använder inte kvinnor för att få sig känna ett visst sätt, han bara väljer en kvinna som han tycker är så fantastiskt att han vill få henne att känna ett visst sätt (dvs. varm, unik, älskad och allt som är bra) I andra ord, en riktig man vill ge till, inte ta från en kvinna!!

En riktig man behöver inte skrika..

Visst, vi alla kan höja vår röst ibland, men skrika hela tiden? Det är inte en bra look för verken en kvinna eller en man. Skrika är en död giveaway att någon har förlorat kontrollen över situationen och känner sig otrygg. Skrika åstadkommer aldrig något. Det är ett sätt för en person att hävda en falsk känsla av auktoritet över en annan, det kommer endast leda till att mannens partner känner sig obekväm med att ta upp saker som hon känner behöver diskutera.

En riktig man behöver inte ständigt klaga på livet..

Han klagar inte på sitt jobb, sin lägenheten, och om hans liv. Han har alltid lugn och har förståelse för att allt är inom hans kontroll, och att om han pausar och tänker på det, det finns åtgärder han kan vidta för att fixa saker han är missnöjd med. En riktig man tar ansvar för sitt eget liv och inser att det inte suger eftersom hans chef är dum i huvudet, är hans hyresvärd en idiot, han är överviktig pga maten som serveras hemma. Det suger eftersom han tog själv dessa val och har valt själv att sätta sig i sådana situationer! That’s it!

En riktig man gillar riktiga kvinnor!

En riktig man gillar en stark, självsäker kvinna. Han gillar en kvinna som är sin egen ledare för sitt egna liv och kropp. Även för att hon är ambitiös, nyfiken på världen och klär sig som hon själv vill. En riktig man behöver inte hitta sätt att kontrollera en kvinna. Även, en riktig man förstår också att ibland en riktig kvinna blir känslomässigt, och att han aldrig skulle göra henne känna sig dum eller dålig. Istället bör han trösta henne, låta det som har hänt passera, och låta henne komma tillbaka till att vara hennes starka sig själv igen!

 

Och nu undrar jag, var kan jag hitta honom?

27 Maj 2013

18 år då. Känns väldigt bra. Hade en as bra Födelsedag med mina kompisa på Luleå Crusing, träffade massa bra personer och kramades massor med massa fina. Ramlade in i hallen hemma vid 4 halv 5 tiden då mamma hade kommit och hämtat mig i Luleå. 
 
Skola idag och den här veckan är så meningslös... Fick dock ett A = MVG på mitt Historie arbete! Är så JÄVLA nöjd! Har haft en helvetes jobbig vår men jag kan nog säga att jag har dem bästa lärarna på denna jord! Förstår varför jag inte gjort så bra ifrån mig som jag brukar och har därför fått lite extra uppgifter så jag kan höjja mitt betyg i sista minuten! Känns så fruktansvärt bra nu! 
 
Det går bra nu! Vuxen livet har bara startat och jag är så glad att äntligen fåvara vuxen och gör alla de saker jag inte kunnde förut!  Sitter dock nu och gör skolarbete, i sista minuten som vanligt. Nästa termin blir det annat, då kommer skolan att vara prio ett och ingenting annat! Ja kompisar och familj då också men nu jäklar är det slut med sista minuten inlämningar. Dags att ta sitt ansvar som vuxen, haha :)
 
Kram på er! :)
 

26 Maj 2013 - 18 år !!

 
För 18 år sedan föddes en liten tjej på Bodens sjukhus klockan 17:04. Som vägde 3125 gram och var 49 cm med ljusblont hår och mörblåa ögon. Idag fyller hon 18 år och inser att tiden har gått väldigt snabbt sedan hon var en liten knodd och sparng omkring och inte förstod vad leva betydde. Inge bekymmer, inget att tänka bara massor av lek och det värsta man visste var att gå och lägga sig på kvällen. 
 
Jag har uppleft så mycket under mina korta år som 18 år och idag tycker jag att tiden har gått försnabbt. Var tog tiden vägen? Jag var ju nyss 12 år och tjuvrökte? Jag gick ju nyss i första klass i grundskolan? Nu går jag andra året på gymnasiumet och är 18 år. Förstår inte hur snabbt det gått... Känner lite ångest för hur snabbt det gått. 
  
 
Varför längtar du
till den dag då du ska fylla sju
Varför skynda på
när den tiden snart är här ändå
och det liv som du har
alla tusentals dar
passerar på ett litet kick
Så mens ditt hjärta slår an
passa på om du kan
fånga varje ögonblick

Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är
riktigt kär
(Snart är den dagen här)
Första gången som du ska falla ner i gråt
Första gången som du ska tigga om förlåt
Första gången som du är
hopplöst kär

Du som inte än
börjat måla dig kring ögonen
tänt en cigarett
hört på Bowie eller Nazareth
fått ett streck i kemi
vart på kurs i Torquay
färgat håret blått
vart så full så du spytt
då din oskuld flytt
behöver inte ha så brått

Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är
riktigt kär
(Snart är den dagen här)
Första gången som du ska falla ner i gråt
Första gången som du ska tigga om förlåt
Första gången som du är
hopplöst kär

Och plötsligt så har du nått fram till den dag
då du ligger och tänker som jag
Varför längtar du så,
när det går så fort ändå

Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är
riktigt kär
(Snart är den dagen här)
Första gången som du ska falla ner i gråt
Första gången som du ska tigga om förlåt
Första gången som du är
hopplöst kär
 
 
Idag är jag stolt och glad över att vara jag. Jag är glad över allt jag gjort, dumma saker som bra. Man lär sig alltid någonting. Har längtat till denna dagen väldigt länge men idag så önskar jag faktiskt att jag var yngre fick leva om mitt liv. Så till er yngre som läser det här. Ta vara på tiden för innan du märker det så är dagen här när du blir vuxen. Tiden går snabbt och under din resa i livet kommer du få många knivar i ryggen, många hjärtan brustna och du kommer nog även gråta över några killar och vara arg och ledsen. Men ta vara på tiden och lär dig av den, gör inte samma misstag flera gånger, gör det en gång och gör inte om det igen.
 
 

22 Maj 2013

Fullspäckad dag! Har varit trött som en gnu och gått i skola fram till klockan 12:40. Då tog jag en buss till Boden och hade körlektion, det går framåt detta alltså! Snart har jag körkortet i handen! Efter körlektionen for jag tillbaka till Luleå och mot skolan igen. Har suttit hår modell till fina Elin idag. 
Var trött och grinig men kämpade på. Övningskörde hem med mamma som kom och hämtade mig, kände verkligen inte för att sitta på ännu en buss och komma hem super sent..
 
När jag kom hem hoppade jag in i duschen och tvättade ur allt jäkla hårspray som dränkt mitt stackars hår idag. Resten av kvällen har jag glott The O.C och snart ska jag sova. Sovmorgon i morgon och det är jag värd! Kram på er! :)
 

Jag är lyckligare nu

 

Jag har vakat många nätter
Förhandlat med mig själv
Jag har sagt ”du borde lämna denna mannen nu ikväll”
Det tog allt för många år
för mig att bli äntligen bli fri
Det har slitit mig itu
Det fanns ingen bara du
Men jag är lyckligare nu
Jag är lyckligare nu

 


Den här lilla refrängen stämmer verkligen in på hur det varit och hur det är nu. JAG ÄR LYCKLIGARE NU! 

11 Maj 2013

Gårdagen var tröttsam.
Blev väckt klockan 6 på morgonen av mamma som kom och väckte mig, hade körlektion klockan 7:45 och skulle med på mammas jobb en stund. Somnade direkt i soffan på hennes jobb då jag kom fram, vaknade då hon kom med kaffe och macka till mig. For iväg och hade körlektion, såg alla som letar efter den där tjejen här i Boden och kände medlidanade. Efter körlektion svängde jag förbi min fina vän Frida och åt tacos och somnade sedan i hennes säng vid 10 tiden på morgonen och vaknade klcokan 20 i två och for då hem. Social tjej! Då jag kom hem somnade jag i sängen en stund och sen for jag iväg till Kusån på ridlektion med min lilla kusin. 
 
Då jag kom hem hoppade jag in duschen och på kvällen fick jag besök av Jeppe och Anton som kom förbi och snackade ett tag. Efter det svimmade jag nästan av på grund utav trötthet i min säng och vaknade idag klockan 12 och resten av dagen har jag städat i mitt rum.
 
 
Förresten, jag är lyckligare nu än jag varit på länge! :)

Piteå Crusing

 
Tackar Piteå och allt folk för en grym kväll! 

They live on, even when we're gone

 
Hörde den här låten idag på radion och det fick mig att fundera. Den här generationen, vet vi vad kärlek är egentligen? Det käns inte som det, det är skillsmässor varannan sekund och folk runt omkring gör slut för minsta lilla. Jag har ca 3 vänner där deras föräldrar fortfarande är tillsammans. Det kallar jag kärlek, två stycken som går igenom eld och vatten tillsammans och älskar varandra oavsett vad som händer. Det vill jag ha!
 
Chris Medina vet vad han sjunger om, han stannade kvar när hans värld vändes upp och ned. Den killen vet vad kärlek är. Han älskade sin tjej otroligt mycket innan och varför skulle han då lämna henne nu. 
En dag hoppas jag att jag har den turen och träffar en sådan kille som stannar kvar även fast det är jobbigt vissa stunder. Som vet om mina fel och brister men älskar mig i alla fall för den jag är, 
 
Men nu ska jag leva lite, vara vild och galen. För en gångs skull behöver jag inte tänka på någon annan än mig själv och det kan jag säga var ett tag sedan. 
 
Kram!
 
 

En lista snodd av Ronja!

Senaste
Låt du hörde: Bullet For My valentine - Forever And Always


Film du såg: LOL 


Mat du åt: Delifresh kycklingmål med pommes, chilli chees och en lyxshake. Nom nom!


Kram: Denise
Puss: Klura på den du 
Känslan: Pigg
Bråk: För någon helg sedan
Resa: Göteborg
Glädje: Idag
Längtan: Efter helg
Dröm: Mardröm....
Personen du träffade: Bra folk
Person du pratade i telefon med: Denise
Personen du fick sms av: Jesper
Gången du var utomhus: För ett tag sedan
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Haha det var ett väldigt bra tag sedan kan jag säga.

Antingen-eller-frågor:
Storstad eller landet: Landet tror jag
Hamburgare eller pizza: Hamburgare
Kött eller fisk: Fisk
Hund eller katt: Hund
Aftonbladet eller Expressen: Aftonbladet
McDonalds eller MAX: Max
Vin eller Öl: Öl
Charter- eller skidsemester: Charter
Sverige eller Utlandet: Har inte varit utomlands så måste säga Sverige, men så fort jag har pengar sticker jag utomlands!
Sport eller nyheter: Nyheter
Hockey eller fotboll: Fotboll
Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Spelar ingen roll
Sommar eller vinter: Kan inte välja, men kanske sommar då eftersom jag fyller år då?


Fyra saker du alltid har i din frys?
Hästkött, fiskpinnar, bröd, bär

Fyra saker du inte kan vara utan?
Mobilen, snus, handkräm, plånbok.

Tre saker du inte kan äta?
Kan och kan, jag äter hellst inte lasagne, ravioli och pyttipanna.

Tre saker som gör dig glad
Mamma, vänner och bebisar

 

1 Maj 2013

Äntligen har Maj månad startat och jag är så glad. Nu går vi äntligen mot ljusare tider och har gått igenom April som är årets sämsta månad.
Hade ett bra avslut på April månad i alla fall med mina favoriter. Var dock tvungen att åka hem efter bara 2 timmar för hade så fruktansvärt ont i magen så mamma och pappa kom och hämtade mig. 
 
Har varit ledig i två dagar nu så har varit ''jätte duktig'' och vänt på dygnet helt. Inte bra! Kanske lika att dygna då? Fattar verkligen inte dessa lov dagar vi har nu, ledig typ hela tiden mitt i veckorna och allt och hur bra är det? Man lurar ju sig själv genom att tro att man är ledig hela veckan då det kanske bara är en dag? Skit Sverige och dessa lov. 
 
Skulle ju även vakna lite tidigare idag för att hinna se 1 Maj rundan men självklart så missade jag det... God damn, nästa år ska jag då vara berädd på att vara och se! Helst i Luleå för då är det riktigt mycket motorcyklar som far förbi. 
 
Puss och kram!
 
 
Go folket igår! 
 
 
Känner att Jocke alltid får så ''bra'' bilder på mig men vad tusan, man får ta och bjuda på sig ibland. Man är ju inte mer än människa och vi är inte perfekta hela tiden! :)

Someday you wish you were a better man

 
If I were a boy
even just for a day
I'd roll out of bed in the morning
and throw on what I wanted and go

Drink beer with the guys
and chase after girls
I'd kick it with who I wanted
and I'd never get confronted for it 
cause they stick up for me

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he's taking you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy
I would turn off my phone
Tell everyone it's broken
so they'd think that I was sleeping alone

I’d put myself first
and make the rules as I go
Cause I know that she’ll be faithful,
waiting for me to come home, to come home.

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he's taking you for granted
And everything you had got destroyed

It's a little too late for you to come back
Say it's just a mistake,
think i'd forgive you like that
If you thought I would wait for you
you thought wrong


But you're just a boy
You don't understand
and you don't understand, ohhhh
How it feels to love a girl
Someday you wish you were a better man
You don't listen to her
You don't care how it hurts
Until you lose the one you wanted
Cause you're taking her for granted
And everything you had got destroyed

But you're just a boy
 

En av Beyonces bästa låtar enligt mig!!

Beyoncé - Irreplaceable

 
 
Då nu, alltid Beyonce! Kommer gråta floder då hon uppträder i Ericsson Globe i år. 
RSS 2.0